Odborový zväz

KOLEKTÍVNA ZMLUVA NA ROK 2019

nájdeš v legislatíve

Školstvo: V zimnom semestri budú na UK študovať zahraniční študenti z 33 krajín

Bratislava 18. septembra (TASR) - V zimnom semestri 2018/2019 bude na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave študovať 423 zahraničných študentov z 33 krajín sveta. Z toho bude 226 žien. TASR o tom informovala Lenka Miller z oddelenia vzťahov s verejnosťou UK.
        Z celkového počtu ich strávi 162 na Slovensku celý akademický rok. "Najviac zahraničných študentov je zo Španielska (119), Portugalska (68) a Talianska (54)," priblížila Miller. Z 13 fakúlt univerzity majú najväčšie zastúpenie Fakulta managementu UK, kde bude študovať 158 študentov, Lekárska fakulta UK, kde si bude vzdelávať 47 študentov zo zahraničia a 35 ich bude na Fakulte sociálnych a ekonomických vied UK.
        Študenti, ktorí prišli do hlavného mesta v rámci projektu Erasmus+ v priebehu tohto týždňa, absolvujú uvítací týždeň, v rámci ktorého môžu zažiť prehliadku mesta, kurz slovenského jazyka alebo kurz nepísaných kultúrnych zvyklostí a pravidiel na Slovensku.
        Otvorenie 100. akademického roka na UK bude v pondelok 24. septembra. Zimný semester potrvá do 21. decembra, po ňom bude nasledovať skúškové obdobie a následne od 18. februára 2019 letný semester.

October 2019