4.jún

Najvyšší súd a Univerzita Mateja Bela sa dohodli na vzájomnej spolupráci

Bratislava 4. júna (TASR) - Najvyšší súd SR (NS) a Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici (UMB) budú spolupracovať. Dohodli sa na tom predsedníčka súdu Daniela Švecová a rektor univerzity Vladimír Hiadlovský. Podpísali Memorandum o vzájomnej spolupráci, ktoré bolo uzatvorené na dobu neurčitú.
        Obe inštitúcie budú spolupracovať predovšetkým vo vzdelávaní a odbornej príprave študentov univerzity, oznámil Najvyšší súd. Jeho hovorca Boris Urbančík vysvetlil, že predmetom spolupráce bude aj vzájomná výmena informácií, kontaktov a skúseností.
        NS umožní študentom univerzity absolvovanie bezplatných odborných stáží, ktoré budú realizované pod vedením sudcov alebo asistentov súdu. Vedecko-pedagogickým zamestnancom UMB sprostredkuje odborné konzultácie so sudcami a asistentmi sudcov. Sudcovia a asistenti sudcov budú tiež pôsobiť bezplatne ako konzultanti bakalárskych či diplomových záverečných prác, alebo ako členovia skúšobnej komisie na štátnych skúškach.
        Univerzita umožní zastúpenie sudcov NS v orgánoch akademickej samosprávy a v orgánoch jednotlivých fakúlt. Sudcovia a asistenti NS budú zastúpení i v autorských kolektívoch vedeckých a iných publikáciách vydávaných univerzitou a jej fakultami. Budú tiež môcť vykonávať pedagogickú činnosť v bakalárskych a magisterských študijných programoch.

November 2017

Deň detí na TUKE 2017