SLOVENSKÉ LIEČEBNÉ KÚPELE Turčianske Teplice

ponúkajú
Rehabilitačný skupinový pobyt pre zamestnancov a rodinných príslušníkov rezortu školstva

INFORMÁCIE k pobytu : Ing. Jela Hložková

0918 162 515, info@kupelnyrelax.sk

www.ozpsav.sk

Rokovanie s novou ministerkou školstva

18. septembra 2017

- sa predseda zväzu Pavel Ondek, spolu s podpredsedom zväzu Miroslavom Habánom a vedúcim Úradu zväzu Jurajom Stodolovským stretli na prvom pracovnom rokovaní s novou ministerkou školstva, vedy, výskumu a športu SR Martinou Lubyovou.

Na úvod stretnutia zablahoželal predseda zväzu novej ministerke k menovaniu do funkcie a poprial jej veľa úspechov a podpory pri presadzovaní zásadnej reformy školstva. Následne predstavil ministerke štruktúru, pôsobnosti a aktivity zväzu na národnej a medzinárodnej úrovni. Zároveň informoval o základných požiadavkách zväzu vychádzajúcich z Deklarácie OZ PŠaV a partnerských reprezentatívnych organizácií a Petície zväzu za zjednotenie financovania a riadenia verejného regionálneho školstva.

Dôležitou témou rokovania bola otázka platov pedagogických, odborných a nepedagogických zamestnancov školstva ako aj zamestnancov vo vede a výskume. Ministerka uviedla, že podporuje záväzky vyplývajúce z programového vyhlásenia vlády s dôrazom na zlepšenie ohodnotenia začínajúcich učiteľov. P. Ondek upozornil aj na pretrvávajúci problém v platových tabuľkách zamestnancov vykonávajúcich práce vo verejnom záujme, ktoré sú po 8. platovú triedu pod úrovňou minimálnej mzdy. Účastníci ďalej hovorili o projekte ,,Učiace sa Slovensko“, ktorý by mal byť základom pre Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania. Pri tejto príležitosti ponúkol M. Habán alternatívny dokument pre časť vysoké školy, ktorý vypracovala odborná skupina členov zväzu z akademického prostredia.

Účastníci stretnutia na záver vyjadrili záujem na rozvoji sociálneho dialógu a spolupráci pri riešení problémov, ktoré trápia všetkých zamestnancov školstva.

February 2018

Deň detí na TUKE 2017