Zájazd do Maďarska

Dňa 18.augusta RADA ZO OZ PŠaV na TUKE organizuje jednodňový kúpeľný zájazd do Maďarska, mesto Nyíregyháza.

Cena za dopravu: 8€/dospelý, 6€/dieťa

Cena za vstup na kúpalisko: 3900 FT/dospelý, 3100 FT/dôchodca/študent

Odchod: 6.30 hod. ráno, Hotelová akadémia, Košice

Príchod: 20.30 hod. večer, Hotelová akadémia, Košice

Prihlasovanie na zájazd do 15.augusta:

klaudia.sandorova@tuke.sk, kl.2007

NITRA: SPU bude vychovávať odborníkov na jedlé a liečivé huby

Nitra 10. februára

Slovenská poľnohospodárska univerzitan (SPU) v Nitre bude vychovávať odborníkov na jedlé a liečivé huby. Nový voliteľný predmet Jedlé a liečivé huby môžu od februára tohto roka študovať študenti 1.

ročníka inžinierskeho stupňa štúdia všetkých fakúlt na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU.

Absolventi predmetu získajú poznatky o aktuálnej situácii v problematike pestovania jedlých a liečivých húb vo svete a na Slovensku, o význame jedlých a liečivých húb vo výžive človeka, ako aj o agrotechnike pestovania najvýznamnejších druhov jedlých húb a príprave substrátov pre ich pestovanie,

informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová. Študenti nadobudnú poznatky z pozberovej technológie a spracovania jedlých húb, spoznajú menej známe druhy jedlých a liečivých húb, oboznámia sa s technológiou výroby a spôsobmi množenia jedlých a liečivých húb, ako aj prípravou ich substrátov.