Zájazd do Maďarska

Dňa 18.augusta RADA ZO OZ PŠaV na TUKE organizuje jednodňový kúpeľný zájazd do Maďarska, mesto Nyíregyháza.

Cena za dopravu: 9€/osoba

Cena za vstup na kúpalisko: 3900 FT/dospelý, 3100 FT/dôchodca/študent

Odchod: 6.30 hod. ráno, Hotelová akadémia, Košice

Príchod: 20.30 hod. večer, Hotelová akadémia, Košice

Prihlasovanie na zájazd do 15.augusta:

klaudia.sandorova@tuke.sk, kl.2007

Vyhlásenie Rady zväzu

Vyhlásenie Rady OZ PŠaV na Slovensku

Rada zväzu pozitívne vníma rozhodnutie vlády SR, ktorým sa zvýšili stupnice platových taríf pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve a učiteľov vysokých škôl od 1. 9. 2017 o 6 % ako výsledok dohody medzi zástupcami odborového zväzu, ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR a zástupcami ZMOS.

S ohľadom na stúpajúcu mieru inflácie a pozitívny výhľad slovenskej ekonomiky sa však zástupcovia zamestnancov odmietajú vopred vzdať svojho ústavného práva každoročne kolektívne vyjednávať o možnosti dohodnúť lepšie pracovné a platové podmienky. Rada zväzu zároveň žiada vládu SR, aby pokračovala v každoročnom zlepšovaní stále nedostatočného platového ohodnotenia všetkých zamestnancov školstva v súlade s vyjadreniami, že školstvo je pre vládu SR prioritou.

OZ PŠaV na Slovensku pripomína, že nastal čas riešiť okrem nedostatočného finančného ohodnotenia pedagogických a odborných zamestnancov aj nedôstojné ohodnotenie nepedagogických zamestnancov v školstve.

Veríme, že na post ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR bude menovaný predstaviteľ, ktorý bude systematicky riešiť problémy tohto dôležitého rezortu. Upozorňujeme, že nedostatok finančných prostriedkov znemožňuje realizáciu Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania SR, ktorý naše školstvo tak veľmi potrebuje.

Stabilizáciou situácie dosiahneme viac pozitívnych zmien pre zamestnancov školstva aj pre žiakov.

V Bratislave 30. 8. 2017

Rada OZ PŠaV na Slovensku