NITRA: SPU bude vychovávať odborníkov na jedlé a liečivé huby

Nitra 10. februára

Slovenská poľnohospodárska univerzitan (SPU) v Nitre bude vychovávať odborníkov na jedlé a liečivé huby. Nový voliteľný predmet Jedlé a liečivé huby môžu od februára tohto roka študovať študenti 1.

ročníka inžinierskeho stupňa štúdia všetkých fakúlt na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU.

Absolventi predmetu získajú poznatky o aktuálnej situácii v problematike pestovania jedlých a liečivých húb vo svete a na Slovensku, o význame jedlých a liečivých húb vo výžive človeka, ako aj o agrotechnike pestovania najvýznamnejších druhov jedlých húb a príprave substrátov pre ich pestovanie,

informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová. Študenti nadobudnú poznatky z pozberovej technológie a spracovania jedlých húb, spoznajú menej známe druhy jedlých a liečivých húb, oboznámia sa s technológiou výroby a spôsobmi množenia jedlých a liečivých húb, ako aj prípravou ich substrátov.

Aktuality zväzu

aktualitz zvazu