Zájazd do Maďarska

Dňa 18.augusta RADA ZO OZ PŠaV na TUKE organizuje jednodňový kúpeľný zájazd do Maďarska, mesto Nyíregyháza.

Cena za dopravu: 9€/osoba

Cena za vstup na kúpalisko: 3900 FT/dospelý, 3100 FT/dôchodca/študent

Odchod: 6.30 hod. ráno, Hotelová akadémia, Košice

Príchod: 20.30 hod. večer, Hotelová akadémia, Košice

Prihlasovanie na zájazd do 15.augusta:

klaudia.sandorova@tuke.sk, kl.2007

Platy pedagogických a odborných zamestnancov sa zvýšia od 1. septembra o 6%

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku víta vyhlásenie predsedov koaličných strán, ktorým deklarovali platnosť nariadenia vlády Slovenskej republiky, ktorým sa valorizovali platy pedagogických a odborných zamestnancov regionálneho školstva a učiteľov vysokých škôl od 1. septembra 2017 o 6%. Uvedená valorizácia je výsledkom početných rokovaní zástupcov zväzu s ministrom školstva a zástupcami ZMOS.

V nasledujúcich rokoch bude zväz presadzovať najmä splnenie Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky ako minimálneho záväzku vlády v otázke platov s cieľom dosiahnuť úroveň odmeňovania a spoločenského postavenia pedagogických a odborných zamestnancov školstva v súlade s odporúčaniami OECD a požiadavkami zväzu.

V najbližšom období budeme tiež v spolupráci s Konfederáciou odborových zväzov SR požadovať riešenie nedostatočného odmeňovanie nepedagogických zamestnancov školstva tak, aby ich tarifné platy začínali na úrovni minimálnej mzdy, od ktorej sa budú odvíjať ďalšie platové stupne a triedy.

Zároveň očakávame, že bude v čo najkratšom čase menovaný nový minister školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktorý bude v spolupráci so zástupcami zamestnancov pokračovať v realizácii systémovej reformy školstva nevyhnutnej na zlepšenie výsledkov vzdelávania.