Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy

Začíname cvičenia v letnom semestri!

PILATES:25.2.2019 - 13.5.2019

BODYWORK:26.2.2019 - 14.5.2019

Cena pre odborára:25 Eur a Cena pre neodborára:30 Eur.

Počas Veľkej noci t.j. 22. a 23.4.2019 sa cvičiť nebude! Permanentku si vyzdvihnete u Ing. Šándorovej, č. dverí 122 - Rektorát, od 11.februára 2019!

Športom k zdraviu!

Vyhlásenie Rady zväzu

Vyhlásenie Rady OZ PŠaV na Slovensku

Rada zväzu pozitívne vníma rozhodnutie vlády SR, ktorým sa zvýšili stupnice platových taríf pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve a učiteľov vysokých škôl od 1. 9. 2017 o 6 % ako výsledok dohody medzi zástupcami odborového zväzu, ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR a zástupcami ZMOS.

S ohľadom na stúpajúcu mieru inflácie a pozitívny výhľad slovenskej ekonomiky sa však zástupcovia zamestnancov odmietajú vopred vzdať svojho ústavného práva každoročne kolektívne vyjednávať o možnosti dohodnúť lepšie pracovné a platové podmienky. Rada zväzu zároveň žiada vládu SR, aby pokračovala v každoročnom zlepšovaní stále nedostatočného platového ohodnotenia všetkých zamestnancov školstva v súlade s vyjadreniami, že školstvo je pre vládu SR prioritou.

OZ PŠaV na Slovensku pripomína, že nastal čas riešiť okrem nedostatočného finančného ohodnotenia pedagogických a odborných zamestnancov aj nedôstojné ohodnotenie nepedagogických zamestnancov v školstve.

Veríme, že na post ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR bude menovaný predstaviteľ, ktorý bude systematicky riešiť problémy tohto dôležitého rezortu. Upozorňujeme, že nedostatok finančných prostriedkov znemožňuje realizáciu Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania SR, ktorý naše školstvo tak veľmi potrebuje.

Stabilizáciou situácie dosiahneme viac pozitívnych zmien pre zamestnancov školstva aj pre žiakov.

V Bratislave 30. 8. 2017

Rada OZ PŠaV na Slovensku